Nieuwsberichten

requal_product_gamma.jpg
Le 13/07/2017

Doyen Auto geeft gas met Requal

Na de succesvolle introductie van het vernieuwde garage concept wordt nu het producten gamma verder uitgebreid. De Requal lijn van Doyen Auto bestond al uit 9 productlijnen. Daar komen nu de Requal remklauwen, Requal radiateuren en Requal condensoren bij.  De kernwaarden blijven ook voor deze lijnen gelijk; geproduceerd door Europese fabrikanten, aantrekkelijke prijs, tenminste 2 jaar garantie en een brede beschikbaarheid.

Naast de verbreding van het pakket is ook de de marktdekking van de bestaande lijnen recentelijk nog verder verhoogd. In 2017 worden nog een aantal lijnen toegevoegd waardoor het auto onderhoud bijna volledig met Requal producten is uit te voeren.

Requal wordt inmiddels al ruim 10 jaar via geselecteerde grossiers verkocht in de Benelux en Frankrijk. De exclusiviteit in combinatie met de kwaliteit en juiste prijsstelling hebben er toe geleid dat voor de grossiers en garagebedrijven Requal een merk is waarmee men zich kan onderscheiden en bovendien een gezonde marge kan maken. Requal maakt dan ook inmiddels een substantieel deel uit van de totale omzet.

bas_verhoeven_en_ed_kanij_.jpg
Le 11/07/2017

Samenwerking Autopia en Doyen Auto

 

 

Autopia met inmiddels twee vestigingen (Hellevoetsluis, Dirksland) 

ontwikkelt zich stormachtig. Voor de vestiging in Hellevoetsluis werd bij 
de opstart gekozen voor AD als hoofdleverancier. De vestiging in Dirksland werd geopend in januari 2017 en daar werd gekozen voor een intensieve samenwerking met Doyen Auto. Nu een half jaar later is de beslissing gevallen om ook voor Hellevoetsluis voor Doyen Auto te kiezen. 

“ De persoonlijke en klantgerichte benadering, het Requal programma en de flexibiliteit die Doyen Auto toont hebben voor mij de doorslag gegeven” aldus Ed Kanij.  “Doyen Auto biedt naast een uitstekende logistiek door een intensieve samenwerking met bedrijven zoals Kroon oil, Sinatec en Vanesch Verf inmiddels ook een zeer uitgebreid assortiment buiten het 
traditionele slijtdelenpakket. Hiermee hebben zij zich ontwikkeld tot een echt serieus alternatief voor de bekende partijen”.

“Doyen Auto is uiteraard blij met de keuze van Autopia. We zien dit als een bevestiging voor het feit dat de strategie die wij gekozen hebben de juiste is” aldus Bas Verhoeven Operations Manager Doyen Auto Nederland.

img_07371.jpg
Le 07/07/2017

MultiParts Den Haag wordt API grossier

Multiparts Automaterialen & Onderdelen B.V. is een jong en dynamisch
bedrijf dat haar deuren heeft geopend in 2014. Vanaf de eerste de dag was
 er een intensieve samenwerking met Doyen. Deze intensieve samenwerking
in combinatie met een eigen en aanpak en de introductie van het private
label Requal heeft geleid tot een stormachtige groei. Multiparts heeft in
een relatief korte tijd een stevige marktpositie in Den Haag veroverd.

Het bedrijf is nu aan een volgende fase toe waarbij extra ondersteuning wenselijk is op het gebied van marketing en (garage)concepten.  Per 1 juni
is Multiparts lid geworden van het API netwerk, het grossiers netwerk van Doyen Auto. 

“Na drie jaar intensief zaken te hebben gedaan is het voor mij duidelijk dat Doyen en het API netwerk de beste keuze is voor mij. ” aldus Ekrem Apaydin.

“Wij zijn er trots op dat het team van Multiparts na een samenwerking van enkele jaren het vertrouwen heeft in ons bedrijf en klaar is voor de toetreding tot het API netwerk. Deze toetreding gaat bijdragen aan een verdere groei voor het Multiparts en versterkt het netwerk met een eigen werkwijze en visie op de markt” aldus Kees Willemsen, Sales & Marketing Manager Doyen Auto.

contract_doyen_en_vanesch_verf_cmyk.jpg
Le 04/07/2017

Samenwerking Vanesch Verf & Doyen Auto Nederland

Doyen Auto Nederland breidt het leveringspakket verder uit met de producten van
Vanesch Verf, de totaalleverancier van de automotive branche.

Doyen Auto Nederland en Vanesch Verf slaan de handen ineen en gaan gezamenlijk de automaterialen grossiers in Nederland voorzien van het volledige leveringspakket van Vanesch Verf. De grossiers krijgen hiermee dagelijks de beschikking over een ruim pakket A-merken; 3M, Colad, HPX, Loctite, Motip en Teroson en het private label: Perfect Line. Deze lijn bestaat uit paint en non-paint producten. De kracht van de overeenkomst  bestaat uit de kennis en kunde van Vanesch Verf en de logistieke en commerciële kracht van Doyen Auto Nederland.

Buiten het leveren van de producten zoals beschreven zal er extra aandacht komen voor een beproefd concept in de markt; volledig digitale en nauwkeurige benadering van kleur. Met de fotospectrometer, de bijbehorende software en databank met bijna 1 miljoen kleurformules kun je voor elke auto perfect de juiste kleur bepalen. Er wordt gebruik gemaakt van een digitaal kleurproces, waarbij geen kleurdocumentatie meer nodig is.
Het doel is dat elke regio in het komende jaar de beschikking heeft over deze nieuwste kleurentools.

De vraag van menig grossier naar een snelle levering en beschikbaarheid van het brede assortiment van Vanesch Verf is hiermee compleet ingevuld. Met deze samenwerking zet Doyen Auto Nederland wederom een stap in Nederland als one -stop distributeur

logo_doyen.png
Le 20/04/2017

Doyen Auto neemt AD België over

 

 

 

           
    Image result for partspoint group logo
   
 
 

 

 

                                                           

                                                          

 

Persmededeling

 

Doyen Auto (Autodis Group) versterkt zijn positie met de overname van de AD activiteiten in België, omgedoopt tot Autodistribution Belux.

 

Arcueil (Frankrijk), Ede (Nederland), 20 april 2017 – Doyen Auto (Autodis Group) kondigt de overname aan van ADB omgedoopt tot Autodistribution Belux (België-Luxemburg), tot dan toebehorend aan de Nederlandse PartsPoint Group.

 

Met de overname van deze voorheen AD activiteiten in België en Luxemburg, is een belangrijk klantenbestand in de sector van de auto-onderdelen distributie en garageuitrusting gemoeid.

 

Auguste Amieux, Algemeen Directeur van Doyen Auto (Autodis Group) :

“Wij zijn zeer verheugd met de acquisitie van Autodistribution Belux.  Daarmee krijgt Doyen een belangrijke vertegenwoordiging in het noorden van België met een groot marktpotentieel. De overname van Autodistribution Belux past in de internationale ontwikkeling die de Autodis Group doormaakt, waarmee het zijn leidende positie in de sector versterkt.”

 

Cor Baltus, CEO PartsPoint Group (AutoBinck Group):

“De Automotive Aftermarket blijft een belangrijke strategische pijler voor de AutoBinck Group, waaronder PartsPoint Group valt.  De verkoop van de AD activiteiten in België biedt ons de mogelijkheid ons meer te focussen op onze activiteiten met Brezan België, teneinde deze formule nog sterker te maken. De recente overname van Distri Pieces Auto in Luik en   Jemeppe-Sur-Meuse onderschrijven deze ambities. In Nederland blijft de situatie ongewijzigd”.

Autodis Group in een notendop

Autodis Group is een belangrijke Europese speler in de onderdelendistributie en  onafhankelijke multimerkenreparatie van auto’s en vrachtwagens.  Met meer dan 5300 medewerkers in Frankrijk, 800 in Polen en 330 in de Benelux investeert de Groep in 4 segmenten van deze markt: aankoop/verkoop van onderdelen, opslag, distributie & dienstverlening en ondersteuning van de activiteit.  Autodis Group beschikt in Frankrijk over een leidend distributienetwerk onder de merknaam Autodistribution, met 54  dochterbedrijven voor auto’s en vrachtwagens en met de steun van 53 onafhankelijke distributeurs.

Via haar dochter, Doyen Auto, leidt de Groep ook het API distributienetwerk met 168 distributeurs in Frankrijk en in de Benelux alsook het Mondial Pare-Brise netwerk, gespecialiseerd in het herstellen en vervangen van autoruiten (290 technische centra’s in Frankrijk waarvan 70 eigen beheer).

Ook beheert zij het eerste franse netwerk van onafhankelijke garages en carrosseriebedrijven (2000) onder het merk AD, alsook bijna 1100 Autoprimo vestigingen en meer dan 300  123//Autoservice- en 467 Requal werkplaatsen.

Over AutoBinck

AutoBinck Group (Den Haag) is actief in acht Europese landen en telt vijftig werkmaatschappijen, verdeeld over vier divisies: Car Distribution & Retail, Leasing & Finance, Parts & Accessories en Smart Mobility. In de portefeuille bevinden zich import schappen en dealerbedrijven van toonaangevende automerken, een internationale leasemaatschappij en een uitgebreide tak onderdelendistributie. Tevens investeert AutoBinck in nieuwe vormen van mobiliteit. AutoBinck Group telt 2.700 medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim een miljard euro, waarmee zij tot de twintig grootste automotive groepen in Europa behoort. www.autobinck.com

Over PartsPoint

PartsPoint Group (Ede) is onderdeel van de AutoBinck Group en is actief in de distributie en verkoop van auto-onderdelen en -accessoires. Het bedrijf is onder meer eigenaar van de grossiersketens AD in Nederland, Brezan, Staadegaard Automotive en Technische Centrale. www.partspointgroup.com

ava-logo.png
Le 04/06/2015

AVA producten - nog sneller in huis

Vanaf juni 2015 worden de AVA producten nog sneller bij de klanten van Doyen Auto Nederland geleverd. De nationale depots van Doyen Auto Nederland in Waalwijk en Zwolle hebben een groot aantal producten op voorraad genomen. Door aanvulling met een nachtlevering kunnen de klanten nog sneller beschikken over ca.10.000 referenties. Een toegevoegde waarde richting onze klanten die we tezamen met de succesvolle samenwerking met AVA hebben bereikt.

doyen_investeert.png
Le 18/05/2015

Doyen investeert in grossier en garage

Doyen Auto Nederland is continu in ontwikkeling om in te spelen op de veranderingen van de Nederlandse markt en het wagenpark. In de zomer van 2015 wordt er volop geinvesteerd om het aanbod voor de actieve en afhankelijke grossier nog completer te maken. U kunt het gehele persbericht hier lezen.

visu_news_skf_0.png
Le 26/02/2015

Nieuwe lijnen SKF

Vanaf februari zijn de volgende SKF lijnen toegevoegd aan het aanbod :

  • homokineten,
  • ashoesen
  • aandrijfassen.
redtop_news.png
Le 22/01/2015

Introductie private label RedTop

Het nieuwe jaar is Doyen goed gestart met de introductie van een nieuw eigen merk, RedTop.
RedTop is het goedkopere alternatief voor auto's van zes jaar en ouder.

Het RedTop assortiment bestaat uit :

  • Remblokken
  • Remschijven
  • Remkits
  • Filters

De kenmerken van RedTop

RedTop is een zeer scherp geprijsde lijn voor auto's van zes jaar en ouder
Prijs is gemiddeld 35 % lager dan het premium merk
De producten zijn geselecteerd voor maximale zekerheid en prestaties
Voorraad in het centrale depot in Seneffe, België.
Het filter gamma omvat olie - lucht-. interieur- en brandstoffilters.

interview.png
Le 15/01/2015

De visie van Doyen

De Nederlandse aftermarket is volop in beweging. Doyen heeft een heldere kijk op deze onrustige periode in de branche. In een interview met Automobielmanagement kunt u de visie van Doyen lezen uit naam van Kees Willemsen, de sales manager van Doyen Auto Nederland.

 

Klik hier om naar het interview te gaan.

ntk_tempsensor.png
Le 05/01/2015

NTK temperatuursensoren

Uitlaatgastemperatuursensoren nu ook voor de aftermarket en verkrijgbaar bij Doyen.

Tot nu toe alleen leverbaar via OE-montage. Vanaf heden ook voor de aftermarket en beschikbaar bij uw API-grossier.

Turbo's, roetfilters en 3 - wegcatalysatoren moeten beschermd worden tegen hoge uitlaatgastemperaturen, de taak van temperatuursensoren van NTK.

 

Wereldwijd wordt 1 op de 3 voertuigen standaard uitgerust met een NTK versie.

20 referenties voor maar liefst 12,6 miljoen voertuigen.

skf_pole_pos.png
Le 05/11/2014

SKF start met Lifetime warranty concept

Fabrikant SKF start met een zogenaamd Lifetime warranty concept, om de marktpositie van het universele garagebedrijf te versterken.

Alle inmiddels 600 universele garages in ons land die zich hebben aangesloten bij SKF's Pole Position formule, komen in aanmerking voor het bieden van een levenslange garantie-ondersteuning op de door hen gemonteerde SKF-producten.

"Wanneer het betreffende garagebedrijf de training van SKF volgt en het juiste speciaal gereedschap gebruikt, zorgen wij voor een levenlange garantie-ondersteuning op de door ons geleverde producten", stelt Gaetan Pashuysen, manager VSM Benelux, die verder benadrukt dat SKF de technische binding middels de Pole Position formule verder wil versterken. Pashuysen: "Het vergroten van de technische competenties is door de groeiende complexiteit een absolute must en daar willen we als fabrikant nadrukkelijk aan bijdragen."

varta.png
Le 17/10/2014

Varta World Cup

Ronda Harderwijk, klant van Doyen Auto , Nederland winnaar Varta World Cup.

Varta, onderdeel van Johnson Controls Power Solutions, organiseerde een World Cup wedstrijd om naast de steeds complexere wordende batterij-technologie, ook de diagnose tool VSSP 2.1 onder de aandacht te brengen. Uit ieder deelnemend land werd er een nummer één gekozen. Aan deze westrijd deden duizenden garagebedrijven en specialisten wereldwijd mee. Voor Nederland was dat Tijmen Klock, die voor zijn werkgever Ronda een complete diagnoseset VSSP 2.1 in ontvangst mocht nemen.

Op de foto vlnr :  winnaar Tijmen Klock en zijn collega John Houben, Roel Korteweg, key account manager Johnson Controls, Michael Ronda, eigenaar van Ronda uit Harderwijk en area manager Reinier Feith van de grossiersgroep Doyen die de huisleverancier is van Ronda.

news_01.png
Le 27/06/2014

Lancering distributiekits SKF door Doyen

Bijna 730 referenties in totaal (510 distributiekits zonder waterpompen, 220 distributiekits met waterpompen) worden op voorraad genomen in het centrale magazijn te Seneffe, België.

De productlijn biedt een dekking van meer dan 93%.
Alle onderdelen zijn van originele kwaliteit.

Waarom er gekozen is voor SKF:
• Alle onderdelen zijn van originele kwaliteit (riemen en poelies).
• Er is een montage instructie beschikbaar in de meeste kits waarin alle gedetailleerde montage stappen duidelijk zijn vermeld.
• Aantoonbare resultaten in de verlaging van piepen en trillingen of voortijdige slijtage van de onderdelen.
• Eenvoudig te installeren automatische rollen.
• Een bredere Aziatische dekking. 

 

news_nl.png
Le 27/06/2013

Doyen 2.0 onderweg

De nieuwe identiteit van Doyen is nu ook zichtbaar op de de weg ! Onze merchandiser Michael Koningstein is de trotse bezitter van de eerste Doyen 2.0 auto. De auto is bestickerd volgens de nieuwste richtlijnen van het bedrijf en het resultaat mag er zijn.  Komt u hem onderweg tegen ? dan is hij vast en zeker onderweg naar een klant van Doyen Auto die wij gaan helpen zijn voorraad up-to-date te houden.